Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Akční letenky

Snad každý z nás má rád speciální akce, během nichž si vybraný produkt, který s obdivem obhlíží již několik týdnů, může zakoupit za zvýhodněnou cenu. Tyto akce se vztahují nejen na výrobky a produkty, které běžně nakupujeme do domácnosti, ale také na letenky.

Peněženky všech dobrodruhů pak obvykle zaplesají radostí, protože narazí-li vášnivý cestovatel na takzvané akční letenky, má jistotu, že se do vysněné země snů podívá za velice příznivou cenu. O co přesně jde? To si povíme v následujících řádcích.


Co to tedy akční letenka je?

Začněme zcela od začátku. Každá letecká společnost se musí těšit přízni cestujících, aby prosperovala. Jenže ne každý smrtelník si může dovolit zakoupit letenku, jejíž cena se mnohdy pohybuje v řádu několika tisíc. Příznivců cestování tak může najednou ubývat. Jak tedy dostat na svou stranu také jejich přízeň? Stačí jediné – pustit „do oběhu“ akční letenky. Jedná se obvykle o dočasnou nabídku, která zahrnuje letenky za velice příznivé, řekněme až levné sumy. Jejich počet je obvykle limitován, protože většinou je v letadle k dispozici pouze několik míst, která jsou prodávána za takto zvýhodněnou cenu. Ten, kdo si nestihne zakoupit akční letenku, bude muset zamáčknout slzu a pořídit si letenku za plnou cenu.

Slevové akce letecké společnosti vyhlašují většinou na podzim a v zimě a také během významných svátků (Vánoce, Silvestr, Velikonoce). V tomto období totiž lidé méně cestují, a společnosti se snaží přilákat pasažéry levnými cenami, protože to na většinu z nich skutečně zabírá. Tyto slevy často trvají jen několik málo dní. Pokud však chcete mít přehled o tom, kde se „šustne“ jaká sleva, stačí se registrovat na webových stránkách www.myairdeals.com, zadat tam trasy, které jsou objektem Vašeho zájmu a pak už jen očekávat, kdy Vám bude doručena zpráva o výhodných cenách letenek.

Jak koupit akční letenky?

Při koupi akčních letenek si nezapomeňte zkontrolovat, jaké jsou přesné podmínky nákupu. Obecně totiž platí, že akční letenku nelze ve většině případů stornovat a za jakoukoliv změnu z Vaší strany se platí poplatky, které Vás mnohdy přijdou na více peněz, než samotná letenka. Pozor si dávejte také na letenky za korunu, na které jsme Vás již na Cestovním portálu upozorňovali. Ale jen pro připomenutí opakujeme, abyste si u tohoto typu letenky zkontrolovali, zda cena zahrnuje veškeré poplatky či nikoliv.

U akčních letenek jako takových se však podobného marketingového tahu bát nemusíte, protože většina leteckých společností již od prvopočátku zveřejňuje pevnou cenu, kterou zájemci o letenku musí zaplatit. Nemusíte se tedy obávat, že byste nakonec zaplatili více, než bylo avízováno. Ostatně, je v zájmu samotných společností, aby se letenky co nejrychleji prodaly a zákazníci byli spokojení.

Jaro už nám udeřilo a akční letenky se pomalu začínají klubat na svět. Proto, máte-li rádi cestování, nezapomeňte bedlivě sledovat, zda některá z leteckých společností již nevytáhla eso z rukávu – akční letenky za perfektní cenu!



 
Tagy: , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist