Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Nízkonákladové letenky

Takzvané nízkonákladové letecké společnosti nabízí velmi levné letenky, které všichni vášniví cestovatelé jistě důvěrně znají. Pomocí nich se totiž mohou dostat do významných světových destinací, ovšem cestovat můžete s nízkonákladovými společnostmi také do méně známých měst světa.

Výhodná cena nízkonákladových letenek je dána především tím, že služby, které jsou pasažérům poskytovány během letu, jsou omezeny na nezbytné minimum. To znamená, že v ceně letenky není zahrnuto občerstvení na palubě, denní tisk a jiné vymoženosti, které jsou v případě klasických letů zdarma.

Ovšem v případě, že by Vás během letu přece jen přepadl hlad či žízeň, nemusíte mít obavy.

Letušky Vás ochotně obslouží, avšak musíte počítat s tím, že za jakoukoliv nadstandardní službu (tj. za jídlo, denní tisk či nápoje) si budete muset připlatit.

Zakoupíte-li si nízkonákladovou letenku, připravte se na skutečnost, že neobdržíte papírovou letenku, jak byste možná očekávali. Během objednávky letenky prostřednictvím internetu totiž do objednávkového formuláře vyplníte svou e-mailovou adresu a právě na ni Vám bude doručen kód, pomocí nějž se na letišti (spolu s platným cestovním pasem) prokážete.

Obecně lze doporučit, že čím dříve si tento typ letenky zarezervujete, tím máte větší jistotu, že budete mít letenku za co opravdu nejnižší cenu. Pokud jste tedy pevně rozhodnuti, že si pořídíte tuto letenku, s koupí neotálejte. Její ceny jsou totiž poměrně proměnlivé.

Letenky je ve většině případů možno rezervovat pouze na oficiálních webových stránkách dopravce, s nímž se rozhodnete vydat do vysněné destinace. Platba těchto letenek obvykle probíhá prostřednictvím platební karty. Nejčastěji jsou přitom akceptovány embosované kreditní karty nebo debetní karty značek Visa, Eurocard, Mastercard, American Express či Diners Club. Pokud tyto typy platebních karet nevlastníte, nemusíte zoufat. Letenky lze totiž uhradit také prostřednictvím neembosované platební karty, kam zahrnujeme značky jako Visa Electron či Maestro. Některé společnosti však umožňují platbu i bankovním převodem, avšak je třeba nejdříve splnit stanové podmínky.

Mezi nejvýznamnější nízkonákladové letecké společnosti u nás či na Slovensku se řadí například Wizz Air či Sky Europe. Ti z Vás, kteří míří za sluncem a odpočinkem na plážích, jistě vloží důvěru do společností jako Smart Wings, Click4sky, easyJet, Ryanair či German Wings.

Pořídíte-li si tedy nízkonákladovou letenku a zároveň poletíte s nízkonákladovou leteckou společností, máte jistotu, že uvidíte mnoho dechberoucích míst za doslova pár kaček. A to za to stojí, co říkáte?



 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist