Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Jak a kde koupit letenku

Rozhodnete-li se vyjet do ciziny, ať už za prací, studiem či pouze za památkami, jistě zvažujete, kde si pořídit letenku za co nejvýhodnější cenu. Možností je opravdu nespočet a mnohdy je těžké vybrat si tu nejlepší z nich. Jak se tedy správně rozhodnout? O tom si něco více povíme v následujících řádcích!

Letenku je možné zakoupit hned na několika místech. Buď tak můžete učinit přímo v cestovních kancelářích, dále v cestovních agenturách, prostřednictvím internetových vyhledávačů letenek a nebo přímo na oficiálních webových stránkách leteckých společností. Že nevíte, co si vybrat? Poradíme Vám!

Nákup letenky v cestovní kanceláři

Cestujete-li s cestovní kanceláří, automaticky Vám odpadají některé starosti týkající se shánění ubytování, stravy a letenek. CK totiž obvykle nabízí výhodné balíčky, které v sobě všechny tyto služby již zahrnují. To je jistě velké plus, ovšem vzhledem k výše uvedeným službám je třeba počítat také s poněkud vyšší sumou, kterou za ně zaplatíte. Avšak, pokud bychom si zde chtěli pořídit jen samotnou letenku, její cena bude s největší pravděpodobnostní o něco nižší, než kdybyste si kupovali běžnou letenku na některou z pravidelných linek. Zakoupená letenka bývá zákazníkovi předána zhruba týden před odletem.

O „cestovkách“ je známo, že pořádají jak charterové lety, tak pravidelné letecké linky. Výhodou charterových letů je, že CK v tomto případě pronajímá speciální charterové letadlo, jenž létá do oblíbených destinací, a které se ne vždy naplní. Klienti tedy mají jedinečnou šanci dostat se do země snů za vynikající cenu a samotná cestovní kancelář také nepřijde zkrátka. Proto bedlivě sledujte nabídku charterových letenek.

Nákup letenky v cestovní agentuře

Další možností je zakoupit si letenku v cestovní agentuře. Ta obvykle nabízí služby cestovního ruchu a zájezdy provozované cestovními kancelářemi. Můžete si zde objednat jednak zájezdy s kompletními službami (ubytování, strava, doprava), ale také pouze samotné letenky. Učinit tak můžete buď prostřednictvím internetu a nebo během návštěvy ve vybrané agentuře, kde Vám jistě rádi poradí, která letenka je právě pro Vás nejvhodnější.

Nákup letenky na internetu

Třetí variantou je nákup letenky prostřednictvím internetového vyhledávače. Ty Vám nabídnou nejen letenky za výborné ceny, ale také Vás poinformují o tom, který spoj by pro Vás byl nejlepší. Více o nákupu letenek prostřednictvím specializovaného internetového vyhledávače se dočtete v exkluzivním článku, který jsme pro Vás na Cestovním portálu připravili!

Nákup letenky přímo u letecké společnosti

Poslední způsob, který můžete využít, je nákup letenky přímo u letecké společnosti, s kterou se na cesty vydáte. Jedná se o jednu z nejlevnějších možností a citelné výhody mohou klienti sledovat především u nízkonákladových letů. Chcete-li si pořídit letenku u letecké společnosti, nemusíte ji osobně navštěvovat. Stačí mít doma či v práci připojení k internetu a všechny formality ohledně nákupu máte pohodlně vyřízeny během několika málo minut. Rovněž můžete využit služeb call centra. Pokud ale chcete využít přímého prodeje, můžete tak učinit v kancelářích příslušné společnosti.

A nyní ještě pár cenných rad na závěr

  • Letenky vždy nakupujte v předstihu, protože čím víc se blíží doba odletu, tím je jejich cena vyšší.
  • Je výhodné nakupovat letenky také u nízkonákladových společností – nebojte se tedy využít také jejich služeb!
  • Chcete-li jet do vybrané destinaci jen na pár dnů, vyberte si den odletu v pondělí a návrat ve čtvrtek. Jednak budete mít levnější letenku a také lety nebývají tolik přetížené.
  • Vyhýbejte se letům o svátcích, jinak totiž pěkně provětráte Vaši peněženku.
  • Letenku na cestu si kupujte nejlépe u jedné letecké společnosti.
  • Pořiďte si rovnou i zpáteční letenku (namísto letenky jednosměrné).
  • Nezapomeňte se před odletem zaměřit na speciální akce a slevy.
  • Dávejte si pozor na „letenky za korunu“ (cena obvykle nezahrnuje všechny poplatky!).
  • Pečlivě zvažte, jaký způsob platby za letenku zvolíte.

Jak tedy vidíte, zvolíte-li si vhodný způsob nákupu letenek, můžete si dopřát cestování doslova za pár kaček. A to se vyplatí, co říkáte? Proto neváhejte a ušetřete peníze nákupem letenek na vhodných místech a webových stránkách i Vy!



 
Tagy: ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist